08 de juliol 2013

Gerds: la mossegada del diable!


Mentre esperem que les cireres estiguin ben confitades... GERDS amb crema de xocolata!!☺

  
El punt àcid del gerd queda abraçat per la dolçor de la xocolata...uummmmm...pur vici!!! 

Són un entreteniment ideal per acompanyar un cafè, un frappe, un smoothie, un refresc, un licor o fins i tot un còctel. Igualment són una fantàstica opció com a "fingerfood" a qualsevol tipus de festa o trobada i els nens els devoren!!!!! Ara a l'estiu, aquestes mossegades diabòliques son un "vist i no vist" allà on sigui que les porto ☺ 


A més són l'entreteniment més fàcil del món: només cal que els gerds, ja siguin comprats o collits, siguin frescos. Si el gerd es comença a estovar... malament! S'aixafen només de tocar-los i es fa difícil omplir-los i menjar-los. 


La crema de xocolata és recepta de creació pròpia: sorgida ja fa uns mesos d'un error de càlcul que va resultar ser un èxit total!!!!!!!!! Porta més cacau del que volia en un principi perquè el tap del contenidor on el tenia va sortir disparat mentre el sacsejava i porta una part de formatge perquè se'm va acabar la mantega... però és allò que diem: "no hi ha mal que per bé no vingui"☺ 

Ja l'he utilitzat diverses vegades per farcir coques i pastissos. Ara amb els gerds també ha quedat genial. Igualment es pot fer servir acompanyant un gelat de vainilla o fins i tot sola: malgrat ser una crema, queda amb una consistència que ben bé podria ser una mousse.


Ingredients  

  • 100 de sucre llustre tamisat
  • 75 g de mantega a temperatura ambient
  • 45 g de cacau tamisat
  • 100 g de formatge cremós fred - jo utilitzo Philadelphia Balance (50% menys calories)

Procediment

  • En un bol batem el sucre llustre amb la mantega a velocitat mitjana fins que ens quedi una pasta cremosa. 
  • Baixem la velocitat i hi afegim el cacau a cullerades. Deixem petits espais de temps entre cullerada i cullerada perquè el cacau s'integri millor. Podem parar de batre per recollir el que ens queda al costat del bol sempre que ho creiem convenient.
  • Quan la barreja ja es veu homogènia i amb el cacau integrat, hi posarem el formatge directament sortit de la nevera. Batrem un minut a velocitat baixa i llavors ja la pujarem pràcticament al màxim i continuarem batent fins que veiem que la crema està ben crescuda i lligada.  
Ja està! Ara ja només ens cal omplir els gerds. Jo utilitzo una mànega pastissera de plàstic d'un sol ús i el broc n. 10 de Wilton que no té cap forma especial, simplement és foradat. 

Un cop plens, podeu conservar els gerds 2 dies a la nevera sense que quedin molls però no hi ha res com servir-los ben freds i poques hores després d'haver-los farcit: no us n'adonareu i hauran desaparegut!!!!!! ☺


10 comentaris:

  1. Em sembla espectacular aquesta recepta!
    Crec que jo no tindria ni paciència ni pols per omplir els gerds, jeje!

    Petons!

    ResponElimina
  2. Una petita delicatessen!

    ResponElimina
  3. El vuitè pecat capital!
    Només de veure'l se'm fa la boca aigua!!!

    ResponElimina
  4. quina passada, mai ho havia vist però la veritat que em venen unes ganes terribles de menjar-ne uns quants!!!
    Carolina

    ResponElimina
  5. oi oi oi oi.....quina pinta !! La combinació em sembla sensacional. Es d'aquelles receptes que passen inmmediatament al caix dels pendents. Gracies guapa per la idea.

    ResponElimina
  6. Quina passada!!! Això ha d'estar molt bo i ha de ser per no parar de menjar-ne!!! I aquestes fotografies, fantàstiques!!

    Una abraçada!

    ResponElimina
  7. Això és un "fingerfood" dolç MAJÚSCUL!!! Quina presència, textura i segur que sabor!!! Artista!

    ResponElimina
  8. Ja t'hem apuntat a la Blog-Via per la independència d'aquest 11 de setembre!!!

    Hauràs d'enllaçar un blog de llibres que es diu Quadern de mots. Trobarà l'enllaç allà, sota del teu, al blog de la Blog-Via.


    M'ha servit per trobar-te... T'he enllaçat al nostre blog de cuina.

    Fins aviat: carme i rosa

    ResponElimina
  9. Ah!!! I es teus gerds... em fan venir salivera... són molt de gerds i molt de xocolata jo!

    ResponElimina
  10. Ei, moltíssim gràcies a tots per els vostres comentaris i el vostre entusiasme!! És molt gratificant rebre tanta positivitat!!! Gràcies, gràcies i gràcies!!♥

    ResponElimina

Moltíssimes gràcies per dedicar-me el vostre temps! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...